Cum să conștientizezi că ești pe calea fericirii

Anul trecut vecina noastră a renunțat la un job bine plătit, a vândut apartamentul cu trei camere din centrul orașului și s-a mutat într-o casă mică și liniștită într-o comună la țară. Toții vecinii au rămas uimiți de decizia ei. Într-adevăr sunt oameni care ajung la un moment dat în viață când nu mai pot continua cu ritmul respectiv și vor să lase totul baltă și să-și găsească liniștea.

Din păcate numărul a astfel de oameni este în creștere în fiecare an. Sau poate din fericire, mulți renunță la jobul actual și încep să se ocupe cu lucruri care într-adevăr îi fac fericiți. Medicii devin fotografi, iar contabilii – jurnaliști. Multe persoane renunță la carieră pentru că nu mai pot să țină ritmul încărcat sau să lupta pentru succes e mult prea mare.

Dar dacă ar fi să dați o definiție cuvântului succes, care ar fi? De mic copil suntem puși să înfruntăm o sumedenie de probleme, care cu timpul devin mai mari, mai importante, mai multe, iar timp și soluții pentru ele nu prea sunt.

1

De mic copil ai fost amenințat că dacă vei sta departe de carte vei ajunge ca domnul X sau Y, și atunci va fi vai și amar de viața ta. O metodă clasică și demodată. Două diplome cu studii superioare, o căsătorie reușită, un job prestigios, apartament, mașină și o casă în afara orașului. Vacanțe la mare de 4 ori pe an. Copii în școli private. 20 de pantofi și 30 de genți. Cineva crede că așa arată succesul. Oare așa să fie cu adevărat?

Doar cei care s-au săturat de un ritm alert în viață înțeleg ce înseamnă cu adevărat să ai succes în viață. Atunci când își găsesc liniștea, când nimeni nu-i deranjează, nimeni nu-i obligă și nimănui nu-i ești dator cu nimic.

 

2

În perioada contemporană există o mulțime de tineri care nici nu au atins vârsta de 30 de ani, dar deja au o experiență bogată în administrare și funcții de conducere care implică o mare responsabilitate și un număr mare de sarcini. Ei sunt cei care suferă de sindromul ,,îmbătrânirii precoce”, iar la un moment dat sunt gata să renunțe la tot, să fugă în lume, să plece în altă țară și acolo să înceapă viața de la început.

Să înceapă să facă lucruri pe care nu le-a mai făcut, doar că de această dată conștienți de de faptul că tot ce fac o fac numai și numai din plăcere, din dorința de a explora și a trăi viața cu adevărat.

 

3

Sunt joburi care chiar dacă au o remunerare mai mică, au o alte beneficii esențiale pentru o minte liniștită și un suflet împăcat.

Decât să fii redactor al unui jurnal de 100 de pagini, să nu ai timp pentru prânz și cină, să bei cafeaua din mers, să uiți ce zi a săptămânii e, să te uiți tot timpul la sarcinile care nu se reduc niciodată, să îți aduci aminte că ultimul weekend în care ai avut timp liber a fost acum 2 ani și să fii deranjat aproape în fiecare noapte pentru că au apărut nu știu ce modificări cu privire la anumite subiecte, mai bine să cauți fericire și remunerarea în altă parte.

Asta nu înseamnă că nu există oameni care primesc din astfel de job-uri o adevărată plăcere. Așadar, căutați răspunsul în sinea voastră la aceste întrebări pentru a deveni fericit în viață.