Cum să pari mai slabă în poze? 9 trucuri elementare ca să arăți ca un model!

În epoca instagramului, unghiul este factorul care dictează succesul. Uneori e destul să-ți poziționezi piciorul într-un mod mai puțin potrivit și poza va fi sortită eșecului. Un cadru inspirat, care să-ți sublinieze inteligent silueta, mai întâi de toate e rezultatul unui efort considerabil în încercarea de a controla concomitent ținuta, direcția mâinilor, picioarelor și a feselor. Chiar și cele mai zvelte femei pot arăta plinuț în anumite ipostaze, dacă trec cu vederea peste un șir de reguli elementare. Hai să vedem împreună despre ce reguli este vorba și ce ai de îmbunățățit pentru a arăta în poze ca un adevărat model.

1. Dacă ești la plajă, nu poza niciodată cu tălpile lipite de pământ.

Pentru a arăta atrăgător într-un costum de baie, nu e suficient să alegi stilul și nuanța potrivită, ci și postura corectă în care să te fotografiezi. Să stai drept în fața obiectivului, pe întreaga lungime a tălpii, e cea mai neinspirată decizie pe care o poți lua. Această ținută va accentua atenția asupra șoldurilor și, în principiu, nu arată foarte impresionant. Poți fixa situația stând pe vârful degetelor în profil semi înclinat. În această poziție, mușchii se vor încorda imediat, iar picioarele vor deveni, vizual, mai subțiri.

2. Nu îndrepta coatele spre aparatul de fotografiat.

În rândul femeilor plinuțe zona antebrațului e considerată una din cele „problematice”, motiv pentru care acestea încearcă să o mascheze sub haine, însă cum rămâne cu perioada caldă a anului, când toată lumea optează pentru ținute fără mâneci?

Dacă ai îmbrăcat o asemenea ținută și vrei să surprinzi acest moment într-o fotografie, încearcă să nu-ți scoți coatele în prim-plan și vei arăta mult mai subțire.

3. Ai grijă ca toate părțile corpului să rămână la vedere.

Revenind la coate. Chiar dacă nu e bine să le evidențiezi, e și mai rău dacă le ții lipite de talie, acest lucru te va lipsi complet de siluetă. Cu alte cuvinte, trebuie să existe puțin spațiu între brațe și corp. Totodată, părțile corpului trebuie să rămână la vedere. Spre exemplu, dacă ascunzi un braț în spatele corpului, inevitabil se va crea impresia că acesta lipsește, iar dacă îți ascunzi un picior după celălalt, vei arăta ca un cocostârc sau ca o pasăre flamingo (în cel mai bun caz).

4. Nu-ți relaxa abdomenul.

În viața de zi cu zi poți arăta natural oricât îți dorești, dar pe instagram joacă-ți rolul. Vrei o talie subțire pe poze? Știi ce ai de făcut!

Dacă dimineața burtica noastră e subțire și plată, după câteva porții se transformă rapid într-o minge. Nu te relaxa!

5. Stai dreaptă!

De-a lungul timpului cu toate ne-am obișnuit să stăm într-o poziție nițel cocoșată, postură care, în esență, arată destul de natural și firesc, astfel încât, în viața de zi cu zi ușor o putem trece cu vederea, la fel ca persoanele care ne înconjoară.

Dar lucrurile stau cu totul și cu totul altfel atunci când vorbim de fotografii. Un spate încovoiat se face simțit aproape instantaneu, pieptul și fundul își pierd conturul, iar burta și spatele arată rotund, fapt care nu adaugă bile albe siluetei tale.

6. Evită fotografiile realizate în profil semi lateral

Imaginile realizate sub un unghi de 90 de grade denaturează punctele forte ale figurii tale. Fesele vor căpăta un aspect plat, iar abdomenul o formă rotundă, în timp ce o mână va arăta mai mare ca alta.

De asemenea, e bine să știi că unghiurile care-ți vor pune silueta într-o lumină ideală sunt cele de 45 și 135 de grade.

7. Ține capul sus!

Femeile sigure pe sine întotdeauna stau cu capul drept și ridicat, nu doar pentru că sunt împlinite din punct de vedere emoțional, dar și pentru că astfel pot subtil să mascheze prezența bărbiei duble. Pentru a nu arăta plinuț în fotografii, îți sugerăm să faci și tu același lucru.

8. Nu-ți îndrepta genunchii spre cameră

Atunci când vrei să pozezi, genunchii și coatele sub nici o formă nu trebuie să fie orientate spre obiectivul aparatului de fotografiat. Această postură îți va scoate în evidență pulpele picioarelor pe toată lățimea lor. Sugestia noastră este să-ți poziționezi genunchii în lateral, fapt care te va face să arăți elegant, seducător și subțire.

9. Îndoaie brațele și picioarele

Mâinile și picioarele ținute drept nu vor face decât să-ți evidențieze imperfecțiunile, în timp ce liniile curbe îți vor face silueta mai subțire și mai accentuată.