Cum să te îmbraci ieftin, dar să arăți scump: sfaturi de la stiliști

Nu contează câți bani dai pentru o haină. Mult mai important este dacă l-ai ales corect. Iată câteva sfaturi de la stiliști care te vor ajuta să faci alegerea potrivită pentru tine și buzunarul tău.

Fiecare dintre noi are articole vestimentare nu neapărat foarte scumpe: unii au doar un tricou de suvenir și o pereche de șosete din piață, alții au un dulap întreg. Astăzi voi formula câteva recomandări, astfel încât să nu trebuiască să plătești dublu după ce ai încercat să economisești pe haine.

Provocarea femeii secolului XXI

Nu toată lumea poate găsi un lucru frumos și ieftin, așa că uneori aceasta este cea mai interesantă parte a cumpărăturilor.

Verifică magazinele online preferate și explorează-le în perioadele cu reduceri. Acesta este momentul în care se dezvăluie toate secretele. Cele mai neobișnuite lucruri rămân pentru promoții: culori complexe, stiluri ultra-la modă, design non-standard. Exact asta i-a speriat pe cumpărătorii obișnuiți și s-a dovedit a fi prea dur pentru ei. Provocarea constă în faptul ca tu să știi cum să le combini corect și să găsești ceva al tău, stilul tău va fi cu siguranță unic.

Temporar poate deveni permanent

Să presupunem că ești la picnic și îți amintești brusc că nu ai adus șosete suplimentare sau tricou. Sau se răcorește afară și vrei să pui ceva cald și confortabil pe umeri, dar nu ai timp să mergi la magazinul tău preferat.

Magazinele ieftine, cu un sortiment de bază de haine practice, simple, în culori obișnuite și siluete nedeterminate, te vor ajuta să rezolvi situația.

Atinge și verifică potențiala nouă haină: va trebui s-o porți minim câteva zile, astfel încât țesătura să nu fie de proastă calitate și cusăturile să nu se desfacă sub degetele tale. Culoarea, imprimeul de pe tricou sau dungile de pe șosete, în cazul ăsta, nu contează. Dar dacă dintr-o dată îți place un articol mai necalitativ și hotărăști să-l păstrezi, atunci va trebui să ai mai multă grijă de acesta decât hainele de calitate înaltă.

Înainte cu emoțiile!

Accesoriile și îmbrăcămintea la modă ar trebui să fie cumpărate numai de la branduri mai puțin cunoscute, măcar din motivul că moda sezonului ăsta nu va coincide cu cea de la anul. Iar hainele brandurilor scumpe sunt de înaltă calitate și este întotdeauna trist să arunci hainele în stare bună doar pentru că sezonul s-a încheiat.

Dacă ți-a plăcut culoarea și croiala neobișnuită sau pur și simplu „nu ai mai avut asta până acum”, nu ezita să o iei! Nici nu trebuie să-l măsori, căci o să-l porți de câteva ori – te vei simți bine și, după câteva spălări, haina va trebui, totuși, aruncată.

Cauți un bănuț, dar găsești tot cufărul

Ai planificat să cheltui bani pentru a-ți reîmprospăta garderoba sezonieră: cumperi pantofi negri de bază, o bluză bej, blugi albaștri simpli. Și dintr-o dată te-ai trezit într-un magazin unde poți cumpăra toate acestea mult mai ieftin decât te așteptai. Pentru a nu pierde timpul cu cumpărături repetate, acordă atenție următoarelor puncte:

Compoziția

Dacă vezi un hoodie de 600 de lei, care are 20% cașmir, acest lucru poate fi adevărat. Doar că acest cașmir este sub formă de fibre scurte, ceea ce înseamnă că după două zile de purtare va începe să se destrame (și să se acopere cu scame) și acest proces nu poate fi oprit nici de șampoane pentru fibre delicate, nici de mașini de scos scamele. Același lucru este valabil și pentru mătasea naturală ieftină: este slăbită și se poate rupe sau forma un fel puf.

Acordă atenție materiilor prime ieftine de unde nu vei avea surprize neplăcute: bumbac, viscoză, poliester.

Culoarea

Culoarea albă a țesăturilor de slabă calitate tinde să devină galbenă, iar petele  se pot curăța cu greu. Negrul, maroul și albastrul închis pot pierde culoarea după mai multe spălări: coloranții ieftini sunt adesea instabili. Prin urmare, caută soluții de mijloc: nuanțele de gri, bej, verde pal, tonurile coral-piersic sunt mai practice.

Mărimea

Dacă cumperi pantofi din imitație de piele pentru 1.500 de lei, reține că nu se vor întinde sau se vor mula de-a lungul piciorului. Încearcă să te asiguri că îți sunt confortabili și pe măsură în clipa în care îi cumperi.

Elemente suplimentare

Producătorii economici de îmbrăcăminte și încălțăminte au întotdeauna posibilitatea de a alege cele trei componente: material ieftin, accesorii și calitatea croielei. Arcurile, cataramele, fermoarele, nasturii vor fi de calitate slabă și se pot rupe în cel mai nepotrivit moment și, în plus, costă bani. Prin urmare, cu cât este mai simplu, cu atât mai bine, mai ales când este vorba de lucruri de bază.

La urma urmei, dacă ți-a plăcut prețul articolului, fă un pas înapoi și întreabă-te: „Îmi place această culoare? Mi se potriveste? Cum stă haina, pantoful pe mine? Îmi dezavantajează figura? Unde le pot purta? Cu cine mă pot vedea în acestea?”

Stilul este determinat nu numai de ceea ce purtăm, ci și de modul în care alegem și de cât de repede se modifică lucrurile în garderobă.

Am o clientă căr de garderobă este formată din 12 articole. Aceste articole au fost alese cu atenție și meticulozitate, totul este la locul său: asortiment, linii, culori. Câteva lucruri au fost cusute la comandă, iar la unele a schimbat nasturii. Iar restul garderobei este constituită din ceea ce este descris mai sus: luminos, ieftin, de unică folosință.

Iată ce spune ea însăși despre acest lucru: „Acestea sunt vitaminele mele, vântul schimbării, nu suport să fiu la fel în fiecare zi! Dar nu mă lasă inima mâna să cumpăr lucruri scumpe pentru câteva ieșiri, ar fi mai bine să urmez niște cursuri sau să ajut un adăpost de animale.

Oamenii vor continua să cumpere haine și încălțăminte ieftine, pentru că este mișto (orice prost poate cumpăra lucruri scumpe), pentru că, cu banii economisiți, poți merge într-o călătorie sau pur și simplu să te distrezi cu prietenii și din alte o mie de motive pe care mi le poți spune chiar tu.

Dar tu cumperi articole mai ieftine? Îți place sau nu? Ai exemple de succes ale unor astfel de achiziții? Ai fost vreodată dezamăgit de o achiziție? Spune-ne și nouă despre experiența ta!