Cum să-ți completezi corect look-ul cu bijuterii? 5 reguli de aur pentru femei stilate!

O fi cântat cândva Marylin Monroe că diamantele sunt cel mai bun prieten al unei femei, și poate că era să aibă dreptate, dacă nu existau atât de multe bijuterii și podoabe care te pot face să arăți la fel de elegant și tentant.

E foarte important să știi cum să completezi subtil o ținută cu bijuterii, astfel încât întreaga imagine să arate galant și armonios. Adevărul e că majoritatea femeilor fie merg prea departe cu încărcătura de accesorii, fie nu le folosesc deloc. În zadar!

La urma urmei, chiar și cel mai casual aspect, alcătuit dintr-o pereche de blugi și un tricou, poate căpăta o alură rafinată și integră, dacă-l completezi cu bijuterii. Prin urmare, astăzi discutăm despre cum poți să adaugi inteligent diferite accesorii ținutelor tale ca să arăți întotdeauna ireproșabil.

1. Îmbracă accesorii doar acolo unde există loc pentru ele.

Dacă ținuta ta e alcătuită dintr-un pulover cu guler înalt și mâneci lungi, în tandem cu o pereche obișnuită de blugi, se cuvine să porți doar cercei, care vor accentua eleganța figurii tale atunci când părul este îndepărtat.

În situația în care ești îmbrăcată într-o bluză cu mâneci lungi, dar cu gâtul dezgolit și părul desfăcut, poți sublinia zona gâtului cu ajutorul unui lănțișor, colier sau alt accesoriu potrivit.

Iar în cazul unui look complet închis, compus din blugi, bluză cu guler înalt, jachetă, pălărie, când nu ai spațiu liber pentru completarea cu bijuterii, dar nu vrei să renunți la ele, îți sugerăm să sufleci un pic mânecile pentru a adăuga o brațară sau un ceas.

2. Nu adăuga bijuterii pe umerii goi.

Dacă porți o rochie de seară cu umerii dezgoliți, orice accesoriu în zona gâtului va fi de prisos, fiindcă zona deja arată foarte accentuat.

3. Renunță complet la adăugarea de elemente decorative peste guler.

O greșeală frecventă făcută de sexul frumos, este să poarte bijuterii sau alte podoabe peste guler. Greșit! Revino la punctul 1 din această listă.

4. Accesoriile sunt contraindicate dacă porți o piesă vestimentară complexă.

De exemplu, un pulover foarte luminos, cu textură sau cromatică diferită, reprezintă un element care iese în evidență de la sine și nu trebuie accentuat prin alte detalii.

5. Aurul și argintul pot fi purtate împreună!

Bijuteriile de argint și aur pot fi combinate armonios dacă există un element de legătură sau de tranziție între ele, de exemplu o brățară în care se amestecă cele două metale. În acest caz, poți lejer să completezi look-ul cu un inel de argint și cercei de aur. Un element universal de legătură poate fi și ceasul de mână.