De ce generația celor în vârstă 30 de ani sunt supuși eșecului

AdMe.ru a publicat recent un articol scris de Alla Bogolepovo despre cât de dificil le va fi generației actuale de manageri și a celor din domeniul creativității.

– Prietena mea Lena, de când o cunosc, a fost o fată mișto, care încă de la vârsta de 20 de ani câștiga mai mult decât tatăl meu inginer și se odihnea destul de des peste hotare. La vârsta de 25 de ani și-a luat o mașină, iar la vârsta de 30 de ani deja avea propriul apartament, chiar dacă era luat în credit. Nu se grăbea să se căsătorească pentru că nu a întâlnit încă pereche ideală. Cel mai tare era surprinsă de faptul că nu înțelegea cum reușea în calitate de secretară la o multinațională să câștige mai mult decât tatăl său care activa ca inginer atâția ani. Ba mai mult, din banii câștigați a reușir să-i cumpere și un cultivator prășitor.

Anul trecut criza s-a răsfrânt și asupra multinaționale, iar pentru că șeful poate să-și facă o cafea singură, să trimită un fax și să primească câteva telefoane, Lena a rămas fără un loc de muncă.

Acum stă acasă și vizionează filmul Downtown Abbey. Banii adunați de-a lungul timpului s-au epuizat, mașina a vândut-o, vizitele frecventate la saloanele de coafură au fost oprite, iar un loc de muncă asemănător cu aceleași condiții și același salariu nu a mai găsit.

În prezent se simte prezența unui nou val de angajați, sau mai bine zis, neangajați în câmpul muncii care se consideră prea buni pentru un anumit job. Ei sunt cei care după ce revizuiesc zeci de oferte de angajare, le refuză din start pe toate, pentru că ei așteaptă. Pentru că el, ca și părinții săi sunt rigizi și refuză să creadă că vremea lor a trecut și că toți care găsesc un loc de muncă au intrat cu pile.

Doar că adevărul e altul, vremurile se schimbă, iar într-o astfel de perioadă trebuie să fie maleabil și să progrezi încontinuu la nivel personal și profesional, să nu te oprești și să demonstrezi că ai abilitățile necesare decât ceilalți 10.000 de potențiali angajați.