Ești plinuță? Poți arăta superb dacă ții cont de următoarele reguli elementare!

Majoritatea elementelor vestimentare arată grozav pe femeile înalte și zvelte și sunt configurate în funcție de parametrii acestora. Însă, oamenii arată diferit și morfologia corpului nu depinde sută la sută de noi. Cum rămâi în cazul în care, prin natura ta, ești departe de parametrii considerați ideali? Răspunsul e simplu – nu te descuraja și continuă să urmărești lumea modei, învățând cum să te îmbraci bine pornind de la parametrii tăi firești. Chiar dacă ești mai plinuță și ai peste 40 de ani, nu uita, fiecare femeie rămâne frumoasă în felul său.

Sarcina ta numărul unu este să-ți alungești optic silueta. Pentru a reuși în acest sens încearcă:

– să fii atentă la straturile de îmbrăcăminte care adaugă volum

– să eviți dungile orizontale

– să eviți combinațiile contrastante dintre partea superioară și cea inferioară a corpului, care te fac să arăți ghemuită

– să-ți iei haine de mărimea potrivită, nici prea strâmte, nici oversize

– să eviți elementele care îți scurtează vizual picioarele

În continuare, am pregătit pentru tine câteva trucuri elegante, care se potrivesc femeilor plinuțe, ce au puțin peste 40 de ani.

O vestă lungă de culoare închisă îți va masca eficient șoldurile și aripioarele. Sub vestă încearcă să alegi elemente de aceeași culoare, începând cu pantofii și terminând cu camașa. Vesta trebuie să fie de culoare diferită, în timp ce accesoriile trebuie să difere după textură. Iar pentru a nu denatura proporțiile figurii și a evita scurtarea vizuală a picioarelor, folosește o curelușă subțire puțin mai sus de linia reală a taliei.

Rochia Wrap te va ajuta să-ți scoți în evidență pieptul și va conferi taliei tale un aspect mai senzual. Iar rândul vertical de butoane îți va face picioarele să arate mai lungi.

Accentul pe partea superioară îți va revigora aspectul, în special dacă alegi tonuri pastelate. Pantalonii clasici pot fi îmbinați perfect cu o asemenea bluză, țesătura căreia e concentrată în partea superioară, datorită cărui fapt vei părea mai înaltă și mai subțire.

Seturile vestimentare cu accent pe linia umerilor se potrivesc femeilor cu forma corpului de tip – pară. Miezul acestui look rezidă în topul cu umăr gol și volane de-a lungul decolteului. Nu uita să-ți subliniezi talia cu o curea.

Rochiile cu linie asimetrică în partea inferioară sunt o soluție excelentă pentru femeile plinuțe și scunde, subțiindu-le silueta. Preferabil acestea să fie de o culoare intensă.

Rochiile cu talie înaltă îți vor face picioarele să arate mai lungi, mai ales dacă sunt purtate cu tocuri și îți vor masca inteligent aripioarele.

O rochie de afaceri cu centură e o soluție universală pentru femeile plinuțe, care trebuie să meargă la birou.

Așa arată o versiune mai elegantă a rochiei cu talie înaltă. Topul monoton și fusta cu efect ombre vor avea un efect magnetic asupra tuturor celor care te înconjoară.

Dungile verticale lungesc vizual picioarele, mai ales dacă sunt complementate cu o linie asimetrică în partea inferioară a fustei.

Important este ca dungile să fie subțiri, altfel efectul poate să fie invers, iar topul trebuie să fie monofonic și simplu.