Fă ordine în viața urmând 5 pași simpli!

Pentru a face o schimbare în viața ta în primul rând trebuie să faci delete la toate experiențele negative de care ai avut parte până în acest moment. În caz contrar vei da în aceleași gropi, trecutul va trage de tine, tocmai din acest motiv schimbarea începe pe o coală albă de hârtie, încă nescrisă.

Pe această coală trebui trecute lucrurile de care trebuie să scapi urgent, cele care te încarcă negativ, te obosesc și-ți consumă energia. Apoi, pentru a o lua de la început ar trebui șterse și gândurile din prezent și pe cele din viitor, acele gânduri care ți-au format niște vise și speranțe.

1

Pentru a începe schimbarea trebuie să o începi acum și aici, doar în prezent. Toate treburile programate pentru viitorul apropiat necesită o abordare imediată. Un alt lucru important este să scapi de neclarități, orice neclaritate legată de muncă, relație sau curiozități trebui soluționate imediat, în caz contrar șterse. Pentru a parcurge întreg proces de schimbare urmați următorii pași:

1. Scapă de gunoiul acumulat.

Mai întâi de toate definim aici ,,gunoiul” lucruri ca haine nepurtate, accesorii inutile, obiecte din decor nefolositoare, aparate electrocasnice defecte și alte obiecte pe care se depun praful. Principiul care funcționează în cazul de față este următorul: cu cât arunci mai mult din vechea ta viață, cu atât mai mult spațiu vei avea pentru noile tale experiențe, respectiv pentru noua viață.

2. Aruncă deșeul virtual

O altă componentă din viața este și lumea virtuală, iar pe laptop, PC sau alte gadget-uri sau acumulat o sumedenie de informații care absorb o bună parte din energia ta. Delete este soluția ideală pentru fișierele nefolositoare.

 

3. Sistematizează lucrurile

După o curățenie generală e timpul ca fiecare obiect să aibă locușorul său în spațiu, astfel o ordine evită haosul, iar un haos înseamnă o gestionare ineficientă și epuizarea resurselor atât de necesare.

2

4. Trecem prin filtru informația receptată

Informația cu care lucrăm trebuie să fie una exactă și importantă. Iar o cantitatea mare de informații nefolositoare ne obosesc, ne distrag și ne irosesc energia de muncă. Crează-ți un filtru mai ales când navighezi pe internet, sustrage doar informația valoroasă și purcede la aplicarea ei. Un sfat ar fi să cureți lista de prieteni de oameni de care nu ai nevoie, nu interacționezi și nu ai interese comune. La fel procedează și cu blogurile la care ești abonat sau site-urile web pe care le accesezi.

5. Ducem până la capăt lucrurile începute sau renunțăm la ele definitiv

Nu lăsați ca orice acțiune, operațiune sau un lucru început cândva să vă tragă în jos, să vă streseze sau să vă dezorienteze. E important să le faceți pe rând, dar să nu le amânați pe mai târziu. Odată început trebuie rezolvat, iar dacă întâlniți dificultăți și obstacole prea mare, mai bine renunțați definitiv și începeți de la zero.

Urmând acești 5 pași simpli o perioadă oarecare veți sesiza la un moment dat acea schimbare.