Fumatul – unul din cele mai prostești lucruri

Fumatul promovat de Hollywood și nu numai.

       Desigur, fumul de țigară, filtrele precum și oamenii care au fumat recent, emană un miros oribil. Daunele provocate de țigări, atât pentru fumătorii activi cât și pentru cei pasivi, reprezintă un lucru foarte rău. Fumatul – o autodistrugere costisitoare financiar și temporar, o insultă față de viață, și o privare de la dreptul de a te simți sănătos și fericit.

      Există însă și cei care consideră că fumatul le dă încredere în sine, îi relaxează, le redă sexualitate, o nuanță enigmatică sau îi fac să arate cool asemeni starurilor din filme. Toate astea-s mituri, bine sponsorizate de către cei ce dețin companiile de producere a țigărilor. Realitatea constă în faptul că au ajuns să fie dependenți de țigări și își găsesc scuze pentru propria prostie.

        Dacă ești fumător sau un om apropiat ție este fumător, te sfătui să citești cartea lui Allen Carr ”În sfârșit, nefumător”. Este o carte care îți explică detaliat în ce constă capcana magică a fumatului și cum să ieși din ea o dată ce te-ai adeverit ademenit.

     Este în mintea umană un mecanism amplu de dărâmare a barierelor. Atunci când cineva îți interzice ceva, acel ceva devine mai tentant și respectiv cu prima ocazie dorești să treci peste bariera ce ți s-a creat în față, pentru a te depăși și perfecționa. Păi iată, fumatul este bariera peste care cel mai bine este într-adevăr să nu treci, las-o să stea în mintea ta până la adânci bătrânețe și nu te lăsa acestei tentații oribile, și dezgustătoare, indiferent cât de mare n-ar fi. Fii înțelept și nu-ți provoca daune, iar dacă nu te cruți pe tine, măcar de ceilalți fie-ți milă.

    În continuare îți vom arăta cum prin prisma fotografiilor cu actori renumiți, miliardarii companiilor de producere a articolelor de tutun își ademenesc consumatorii. Ce reclamă poate fi mai bună decât un star cu țigara în mână? Le poți găsi superbe sau luxoase aceste fotografii, dar nu uita că una dintre cele mai mari prostii inventate de oameni este fumatul! Mai mult ca atât unele din aceste star-uri nu-s fumători și au făcut asemenea fotografii pentru că au fost plătite sau pentru că au vrut să-și îmbrace o mască de cretinism modern. Dacă intențiile lor au fost să-și ridice carisma pe seama indiferenței față de sănătatea lor și a celorlalți, mult mai bine ar fi procedat de ar fi acționat în favoarea campaniilor anti-fumat. După mine în genere ar trebui de interzis producerea țigărilor, nemaivorbind de comercializare și consumare.

Aceste fotografii sunt o reclamă sublimă a fumatului!

Prin acest articol pretindem însă să facem antireclamă fumatului!

1

Anne Hathaway

.

2

Eva Greene

.

3

Johnny Deep

.

4

Keanu Reeves

.

5

Marlene Dietrich

.

6

Jeremy Irons

.

7

Monica Bellucci

.

8

Viggo Mortensen

.

9

Brad Pit

.

10

Vladimir Vîsoțchii

.

11

Sigourney Weaver

.

12

Bruce Willis

.

13

Victor Țoi

.

14

Sophie Marceau

.

15

Ben Affleck

.

16

Alain Delon

.

17

Serge Gainsbourg

.

18

Christian Bale

.

19

Orlando Bloom

.

20

Marlon Brando

.

21

Cate Blanchett

.

22

James Dean

.

23

Kurt Cobain

.

24

Charlize Teron

.

25

Constantin Habenschii

.

26

James Franco

.

27

Gerard Butler

.

28

Ryan Gosling

.

29

Tom Hardy

.

30

Josh Hartnett

.

31

Helena Bonham Carter

.

32

Robert Downey jr.

.

33

Mickey Rourke

.

34

Angelina Jolie

.

35

Justin Chambers

.

36

Ashton Kutcher

.

37

Keira Knightley

.

38

Jonathan Rhys Meyers

.

39

Tim Roth

.

40

Sean Penn

.

41

Penelope Cruz

.

42

Danny Trejo

.

400

Fumatul dăunează grav sănătății tale și a celor din jur. Nu fi ipocrit, just quit.

Articol inspirat din: ADME