La ce se uită bărbații în primul rând: 9 trăsături feminine definitorii

Nu contestăm faptul că, pentru un bărbat, cel mai importantă e lumea lăuntrică, atunci când se îndrăgostește. Ea trebui să fie grijulie și iubitoare. Nu-i rău dacă știe să gătească. Sau dacă spune în mod constant glume. Dar trebuie să recunoști că toate acestea se descoperă după ce fac cunoștință. S-a dovedit științific că la prima întâlnire, bărbatul acordă atenție în primul rând aspectului unei străine. Am analizat o serie de studii care explică modul în care bărbații își aleg sufletul pereche. Deci, la ce se uită bărbații, în primul rând, când văd o femeie?

1. Picioare lungi

Potrivit psihologului american Leon Zeltser, lungimea picioarelor este importantă la prima vedere. Desigur, bărbații nu vor folosi o riglă, dar vor evalua vizual potențialul viitoarei iubite.

Pentru ca o femeie să atragă atenția, picioarele trebuie să fie mai lungi decât restul corpului.

2. Spate de felină

Evidențierea lombară este ceva care îi place bărbatului la nivel de subconștient. La această concluzie a ajuns un student la o universitate americană după ce a efectuat două studii simultan.

Primii 100 de subiecți au fost rugați de student să selecteze fotografii ale femeilor pe care le considerau cele mai atractive. Pe baza datelor obținute, el a concluzionat că unghiul ideal de îndoire între spate și fese este de 45,5 °.

Pentru a-și confirma ipoteza, studentul a efectuat un al doilea experiment, care a implicat 200 de bărbați. Le-a arătat fiecăreia fotografii ale femeilor cu un unghi de deviere de 45,5 °. În același timp, unele dintre doamne aveau partea inferioară mai mare, în timp ce altele – mai mică. Acest lucru nu a afectat în niciun fel concluziile. Bărbații au ales în mod egal pe ambele femei, ceea ce înseamnă că unghiul în sine are o importanță decisivă pentru ei. Amintește-ți: arcuiește-ți spatele la 45 de grade!

3. Numai nu roșcată

Oamenii de știință din Franța au descoperit că femeile cu părul roșu sunt străine în lumea bărbaților.

Potrivit unui studiu, femeile cu această culoare a părului sunt invitate doar la întâlniri în 20% din cazuri. În timp ce domnii tind spre blonde și brunete!

4. Coapse mari

Bărbaților le place să creadă că o femeie este sănătoasă din punct de vedere fizic. Dacă are coapse mari, înseamnă că în viitor va putea naște un „moștenitor”. Și acest lucru este foarte important pentru crearea unei familii – nu toți bărbații sunt afemeiați.

La nivel subconștient, bărbații aleg femeile cu un raport talie-șold de 0,7. Acest lucru este foarte ușor de calculat: măsoară-ți talia și șoldurile, apoi împarte primul număr la al doilea.

5. Față simetrică

Înțelegem că simetria completă nu există în natură. Dar conform oamenilor de știință, cu cât sunt mai puține inconsecvențe pe fața unei femei, cu atât pare mai atractivă pentru bărbați.

Cercetările au arătat că creierul nostru procesează trăsăturile faciale simetrice mai repede. Aceasta înseamnă că semnalul că stăpâna feței este o persoană atractivă, de asemenea, ajunge mai repede. Un bărbat vede o astfel de femeie și aleargă imediat să o cheme la o întâlnire.

6. Buze rujate

Dacă crezi că rujarea buzelor este un lucru inutil, mă grăbesc să îți demonstrez contrariul. Oamenii de știință de la Universitatea din Manchester au demonstrat că bărbații privesc de 3 ori mai mult buzele rujate, decât cele nemachiate.

Studiul a implicat 50 de bărbați cărora li s-a cerut să se uite la poze cu diferite femei. Imaginile în ele erau cu ruj roșu au fost vizualizate în medie 7,3 secunde, cu roz – 6,7. Dar ceea ce este uimitor este că femeile fără ruj, practic, nu erau deloc interesante pentru bărbați. După 2,2 secunde, fiecare dintre subiecții testului lăsau fotografia deoparte.

7. Ochi mari și naivi

Bărbații iubesc femeile cu ochi mari, pentru că așa, ei înțeleg când doamna este îndrăgostită. Potrivit unui studiu al psihologilor americani, ochii mari sunt un semn al producerii de dopamină și adrenalină.

Acești hormoni se activează atunci când o persoană se îndrăgostește. Ochii unui partener se măresc și, în consecință, în celălalt partener, el caută același lucru.

8. Sprâncenele accentuate

Sprâncenele sunt o altă caracteristică importantă în aspectul unei femei. Oamenii de știință au demonstrat că sprâncenele sunt observate chiar mai des decât ochii.

Și dacă nu sunt acolo, bărbații se simt pierduți și nu știu cum să recunoască sentimentele partenerei lor.

9. Aspect bine îngrijit
Oamenii de știință au dovedit, de asemenea, că trăsăturile faciale variabile sunt la fel de importante ca și cele permanente. Femeile care se îngrijesc sunt percepute de bărbați ca fiind sănătoase din punct de vedere fizic.

Deci, cu o astfel de doamnă în viitor, poți construi o familie.

Totuși, fiecare bărbat percepe diferit femeia. Dacă ești tu însăți, vei fi apreciată ca atare.