Locuință de vis & 18 metri pătrați raționali

Arhitectul american, Chris Heininge, proiectează case de dimensiuni foarte mici și într- un mod virtuos include în ele tot ceea ce este necesar pentru o viață confortabilă. Stilul lui de proiectare se rezumă la două cuvinte: comoditate & stil. 

Interesul americanilor pentru case mici vine de la ipotecile grele și cheltuielile pentru facturile comunale care au devenit peste putința financiară a oamenilor. Casele plus- size deja nu mai sunt un vis al americanilor…

Casele proiectate de Chris sunt amplasate pe un spațiu de 18 metri pătrați, dar sunt completate cu sufragerie, bucătărie, dormitor și cameră de baie cu jacuzzi. Aceste case SUNT TRANSPORTABILE, și, deci, poți lua casa cu tine acolo unde ți-e drumul. 

1

Chris a locuit 20 de ani în Japonia , iar spiritul japonez de a folosi rațional spațiul locativ l- a influențat radical pe arhitect. Acest spirit Chris a hotărât să- l arate lumii occidentale.

2

Sufrageria stilată este echipată cu geamuri largi cu o panoramă verde a naturii. Stilul minimalist japonez permite a amplasa multe lucruri compact și armonios. Canapeaua se transformă într- un pat pentru două persoane.

3

Arhitectul a folosit spațiul de sub scară, pentru a introduce acolo: chiuveta, un frigider, rola, dulăpioare, masa de bucătărie, televizorul și chiar un șemineu electric. Sub treptele scării sunt săltare pentru păstrare.

4

Bucătăria este echipată cu lădițe și dulăpioare atât de necesare. Ușa de la intrare este în stil japonez, complet de sticlă, pentru a permite intrarea luminii în casă.

5

Stilul simplu dă o senzație de spațiu și ușurință. Casa nu arată greoaie, supraplină.

6

Lângă bucătărie este amplasată baia cu duș și cada- jacuzzi. Și iarăși geamuri cu lumină.

7

Vis- à- vis de camera de baie este un lavoar cu dulăpioare stilate. În locul dulapului mare ca pe poză, se poate de amplasat mașina de spălat. Conform tradiției japoneze, în baie trebuie să fie mult lemn, ce o face mai caldă și mai confortabilă.

8

La etajul doi este dormitorul cu un pat mare și dulapuri pentru păstrare.

9

Căsuța este transportabilă, deoarece acoperișul și o parte din pereți sunt demontabile, iar restul încape într- un camion.

10

Și când te- ai uita la această căsuță- cort, nici nu ți- ai fi putut imagina că în interior este un apartament cu 2 odăi și cu toate comoditățile.11

Proiectul primului etaj.12Proiectul celui de- al doilea etaj.

sursa