Machiaj de întinerire pe care îl poți realiza în câteva minute

Cu siguranță ați văzut ca machiajul unei femei să-i adauge câțiva ani în plus. Excesul de fond de ten sau pudră a accentuat pielea deshidratată, a crescut vizibilitatea ridurilor iar fardurile aplicate incorect au creat efectul unei pleoape căzute. Pentru a evita astfel de greșeli în machiaj, îți prezentăm 10 sfaturi cu ajutorul cărora vei crea un machiaj cu efect anti-îmbătrânire.

1.Naturalețea

După vârsta de 45 de ani, femeile ar trebui să evite rujurile strălucitoare și contururile stridente. Machiajul ar trebui să arate cât mai natural posibil. Când alegeți rujul, concentrați-vă pe tonurile naturale. Pentru a le face să pară mai pline și mai atractive, aplicați mai întâi un strat de culori nude. Apoi, utilizați o culoare mai aprinsă peste acestea. Pentru a obține un aspect mai tânăr, aplicați un iluminator sau luciu pe centrul buzelor.

2.Nu folosiți străluci

Nu utilizați produsele cosmetice cu particule strălucitoare. Astfel de produse pot atrage atenția asupra ridurilor. În schimb, optează pentru fonduri de ten cu o textură ușoară, mate. Aveți grijă să nu creați un efect de mască.

3.Sprâncene mai groase

După 45 de ani, sprâncenele arată tot timpul natural. Nu este necesar să le pensați până când le aduceți la o dimensiune subțire. Lăsați-le cât mai groase. Este suficient să conturați firele de păr cu un creion și să le fixați cu un gel pentru sprâncene.

4.Alegerea unei baze de machiaj

Dacă o alegeți incorect, aceasta nu va ascunde unele imperfecțiuni precum petele sau ridurile. Folosiți zilnic o cremă hidratantă pentru a menține pielea strălucitoare și tânără. Pentru ocazii speciale, alegeți o bază cremoasă.

5.Concentrați-vă asupra ochilor

Pielea din jurul ochilor se modifică odată cu înaintarea în vârstă. Din cauza lipsei de colagen și elasticitate, după 45 de ani, pielea nu mai este la fel de sănătoasă și hidratată. Așadar, folosiți un creion pentru ochi în loc de eyeliner lichid. Nu subliniați pleoapa inferioară. De asemenea, aplicați cât mai puțin rimel pe genele inferioare.

Culoarea universală pentru farduri este maro, dar nu ar trebui să aibă un ton roșu, pentru a nu oferi un aspect obosit și somnoros.

6.Rimelul este cel mai bun prieten

Subliniază ochii și îi face să pară larg deschiși. Pentru a crește volumul genelor, alegeți un rimel corespunzător. Acest produs va crea genelor un aspect mai dens și va atrage atenția asupra privirii!

7.Primer pentru machiaj

Acest produs cosmetic este cel mai important. Un primer bun va prelungi efectul machiajul și va contribui ca toate celelalte produse cosmetice să se ajusteze bine pe piele. Așadar, nu uita să folosești un primer de iluminare înainte de a aplica baza de machiaj, pentru strălucire sumplimentară și o doză de hidratare pe tot parcursul zilei.

8.Corector pentru a ascunde cearcănele

Folosiți corectorul pentru a acoperi problemele pielii, cum ar fi cearcănele și ridurile fine. Un corector bine ales nu va ascunde numai coșurile, petele și cearcănele, dar va evidenția trăsăturile feței și va oferi un aspect proaspăt.

9.Farduri pentru pleoape

Pentru ochi, alege întotdeauna culorile neutre. Nuanțele întunecate și aprinse dau un aspect greu și obosit. Folosește farduri de culori deschise și gingașe și nu uita să le retușezi bine

10.Alegeți nuanța potrivită pentru fardul de obraji

Dacă vă place să folosiți farduri de obraz, alegeți nuanțe naturale. Sunt potrivite nuanțele roz-maroniu și piersic. Aplicați într-un strat subțire pudra fină cu ajutorul unei pensule pufoase.