Moda pentru femei plinuțe: 30+ ținute care te vor face să arăți impecabil.

Mii de femei din întreaga lume sunt frământate de următoarea întrebare. Cum să-mi potrivesc ținuta pentru arăta cât mai atrăgător? Ecuația devine și mai complicată dacă ești plinuță și vrei să arăți mai subțire. Pentru a pune capăt acestei dileme, astăzi vom întoarce toate cărțile cu fața în sus și ne vom împărtăși cu toate trucurile și ținutele care te pot ajuta să arăți mai subțire și mai atrăgător, indiferent de morfologia corpului.

Pantalonii

Dacă ți-ai propus să maschezi câteva kilograme suplimentare cu ajutorul pantalonilor selectați inteligent, alege un model cu talie înaltă, care mută accentele pe siluetă și maschează eficient lungimea și forma picioarelor.

Fii atentă la stilul evazat, care odată cu răspândirea utilitarismului capătă popularitate în rândul femeilor de toate vârstele.

Acest articol vestimentar îți va face picioarele infinit de lungi, subțiind vizual silueta și mascând „problemele” de la nivelul șoldurilor.

Modelul evazat se îmbină armonios cu pantofii cu toc sau cu o platformă masivă, care completează subtil efectul de subțiere. Un alt model care se potrivește de minune femeilor supraponderale sunt pantalonii clasici cu croială dreaptă și linii verticale.

Datorită acestor linii este alimentat efectul de alungire optică, picioarele devin mai subțiri și mai lungi, iar accentul e transferat de la talie spre glezne. Apropo de glezne, dacă ele sunt foarte pronunțate, îți sugerăm să alegi versiunea clasică a acestor pantaloni, pe întreaga lungime a piciorului, iar dacă gleznele sunt obișnuite, poți opta pentru varianta mai scurtă.

Nu uita, dacă zona cu probleme e localizată în lateralul abdomenului, formând așa numitele aripioare, partea inferioară a ținutei nu trebuie să contrasteze cromatic cu partea superioară, deoarece altfel, nu vei face decât să accentuezi disonanța.

Bluzele

În cazul bluzelor subțiri, îți sugerăm să optezi pentru soluții contemporane, în special pentru bluze cu croială specifică cămășilor.

Acestea pot fi învelite cu fundă sau centură.

Pentru a prelungi vizual lungimea gâtului, a echilibra linia umerilor și a întinde silueta, poți apela la o bluză cu guler în formă de „V”, care-ți va reîmprospăta imaginea datorită accentului pe claviculă și decolteu.

Bluza tunică cu croială liberă și talie înaltă reprezintă o alegere universală și versatilă, care ascunde eficient forma burticii și, la modul practic, poate fi combinată cu majoritatea pieselor vestimentare din garderoba ta.

Totuși îți recomandăm să o porți în special cu blugi de nuanță întunecată sau pantaloni clasici cu linii drepte.

Uite cât de bine îți va scoate în evidență punctele forte ale siluetei.

Rochiile

Cea mai faimoasă și versatilă ținută pentru femeile plinuțe e rochia învelită. Într-un mod misterios și surprinzător, acest tip de rochie arată perfect pe orice formă a corpului.

Partea superioară este scoasă în evidență printr-un decolteu elegant în formă de „V” și o centură fină, poziționată puțin mai sus de linia taliei, fapt care face silueta să arate subțire și sofisticat.

Rochia învelită e ținuta care te poate face să arăți irezistibil, dacă e potrivită inteligent.

Același lucru îl putem spune și despre rochia cu cordon, care impresionează prin senzualitatea, feminitatea, eleganța și versatilitatea sa, iar dacă textura acesteia este suficient de densă, ținuta îți va subția semnificativ silueta.

Totuși, acest tip de rochie nu este la fel de universal ca rochia învelită și nu e recomandat doamnelor cu o formă ovală sau dreptunghiulară a corpului.

Cele din urmă ar ar trebui să-și îndrepte atenția spre variantele clasice, pe siluetă dreaptă.

Un alt must-have din garderoba doamnelor plinuțe este rochia trapez cu croială liberă. Talia înaltă va masca problemele șoldurilor și va face partea superioară a corpului să arate mult mai fin și mai grațios.

Într-o astfel de ținută, orice amatoare de modă va arăta foarte subțire și feminină.

Iar croiala liberă te va face mai degajată din punct de vedere emoțional.

Printre noutățile sezonului, care îți vor prinde bine dacă ești plinuță, se numără și rochiile de tip sacou.

În astfel de ținute, inevitabil silueta devine mai suplă, iar look-ul mai atrăgător.

Bine, există și versiuni mai frivole, care ascund de ochii celor curioși atât șoldurile, cât și aripioarele sau burtica.

Fustele

Din toate fustele pentru femei care se descurcă eficient cu corectarea figurii, considerăm că fusta cu croială creion este cea mai potrivită.

Bineînțeles, ca lucrurile să funcționeze cum vrei tu, lungimea acesteia trebuie să ajungă exact până la cea mai subțire zonă a piciorului, altfel aceasta va ateriza vizual silueta și va adăuga volum suplimentar picioarelor.

De asemenea, poți opta pentru fuste cu textură densă și talie ridicată.

Ce poate masca mai bine șoldurile decât o fustă nițel evazată?

Stilistii subliniază că în acest sezon este mai bine să alegi modele montate cu talie medie sau înaltă și croială liberă.

Iar linia clasică în forma de „A” apropie vizual silueta de forma clepsidrei.

Îmbrăcămintea exterioară

Stiliștii recomandă femeilor grăsuțe să-și completeze garderoba cu un pardesiu cu croială raglan și cu un palton învelit.

Anume aceste piese vestimentare s-au recomandat cel mai bine la capitolul – corectarea siluetei.

O altă ținută în care vei avea de câștigat este paltonul cu dungi drepte, care alungește și subțiază vizual forma corpului.

Ba mai mult, atunci când este descheiat, acesta creează un contrast câștigător cu îmbrăcămintea interioară.

Printre noutățile elegante ale îmbrăcămintei exterioare, se poate distinge o jachetă alungită semi-adiacentă cu o centură pe talie și textură densă.

Asimetria reprezintă o tehnică subtilă prin care poți păcăli kilogramele în plus, arătând mai zveltă și mai înaltă.

Nu uita, orice figură, în mod aprioric, are puncte forte, iar rolul tău este de a alege vestimentația corectă pentru a le sublinia.