Pisica sălbatică

Locuia în pădure. Evita și oamenii, și pisicile, și câinii. Adică pe oricine. Nu, nu era un râs sau un puma. Era o pisică gri, obișnuită. Pur și simplu, odată, a nimerit în pădure și i-a plăcut aici. Nu trebuie să fugi de câini, să te ascunzi de oameni, să te bați cu alți pisici. Șoarecii, șobolanii și alte rozătoare au devenit hrana lui.

Uneori, ieșea în oraș și căta prin gunoaie, asta până să apară concurența, căci imediat fugea înapoi în refugiul pădurii, acolo, unde se simțea confortabil.

Dar, azi dimineață a auzit un sunet ciudat, neobișnuit. Privind cu atenție din spatele unui copac, pisica a văzut o creatură mică.

Plângea și era în mod clar speriată. Apropiindu-se și adulmecând, pisica și-a dat seama brusc că în fața lui era un câine. Unul adevărat, dar foarte mic. Blana de pe spatele pisicii brusc s-a ciufulit și el era pe cale să o ia la goană, dar…

Dar, în clipa asta, cățelușul l-a observat și a scos niște sunete deosebit de jalnice.

Și-a întins labele către ”pustnicul” cenușiu și a plângea încet. La naiba, s-a gândit pisica, ce m-a făcut să arunc o privire. S-a dus și a început să-l lingă pe cățel. Nici ea însăși nu știe de ce. Poate că îi era dor de companie și se simțea plictisită, sau poate ceva necunoscut și uitat de mult i se amesteca în suflet.

Pe scurt, l-a târât pe cățeluș în peștera lui. Și au început să trăiască împreună. Pisica trebuia să vâneze acum mult mai mult, pentru că era necesar să hrănești acest câine veșnic flămând. Cățelul creștea repede și, încetul cu încetul, pisica a început să-l scoată și să-l învețe toate trucurile de vânătoare. Astfel, curând au început să prindă șoareci și alte animale împreună.

Au trecut doi ani.

La fel ca înainte, pisica și, deja, câinele, trăiau, se jucau și vânau împreună. Pisica nu voia să îl ducă pe cățel în oraș. Nu voia să-și recunoască, dar s-a atașat de acesta. Mai ales că el era atât de lipicios: de fiecare dată când revenea de la vânătoare, câinele îl alerga de colo-colo de bucurie și îl lingea, iar pisica îl îndepărta nemulțumită.

În această dimineață, pisica a decis să-și răsfețe animalul de companie cu mâncare de oraș și a mers la cel mai apropiat coș de gunoi. După ce a scotocit acolo, era pe punctul de a pleca, când a observat o haită de câini sălbatici care l-au înconjurat. Îl așteptau în mod clar. Mârâind și urlând furios, haita se repezi după el. Aruncând piciorul de pui, pisica s-a repezit prin coșurile de gunoi, dându-și seama cu groază că nu va putea pleca de aici.

Și un singur gând îl chinuia în acel moment: că micuțul său, copilul său va rămâne singur, iar singurul său protector nu va mai veni. Singura ruda apropiată. Ce se va întâmpla cu micuțul? Ce se va intampla? Cu siguranță va muri. Va muri singur, fără protectorul și învățătorul său.

Și pisica, ridicând capul în sus, a urlat cu durere. Cu ultimele forțe, s-a repezit la colțul curții, unde se aflau coșurile de gunoi și s-a pregătit să-și dea viața din iubire. Haita de câini l-a înconjurat și si-au dezvelit colții.

Timpul s-a oprit pentru câteva secunde, iar pisica disperată, a urlat pentru ultima dată.

În mijlocul haitei de câini furioși, o umbră uriașă a apărut de nicăieri. Un strigăt puternic a blocat toate sunetele din jur și primul câine a căzut, țipând și vărsând sânge în jur. Restul s-au repezit la silueta întunecată, dar și-au dat seama repede că la ei a venit însăși moartea. Au reușit să scape.

Mai degrabă, au reușit să scape cei care nu au fost atinși de lupul de o specie înfricoșătoare.

Curând a rămas singur în curtea goală, cu excepția câtorva trupuri de câini care zăceau pe asfalt.

Pisica s-a uitat mai atent și s-a repezit la copilașul său.  Bineînțeles că este el! Bineinteles ca este!!!

El credea că „câinele” lui e încă pui, dar, el a crescut într-un lup adevărat!

Cine altcineva i-ar fi putut veni în ajutor?

S-a agățat de cățelușul său, însă lupul uriaș cu botul sângeros a mârâit liniștit de plăcere și și-a lins singura rudă și singurul protector – o pisică mică și cenușie.