Primește și tu o lecție de viață! Profesorul le-a dat elevilor temă pentru acasă pentru o viață întreagă

Profesorul italian Cesare Catà, din școala Polo Scolastico Don Bosco, dintr- un orășel de pe malul mării, Fermo, le-a dat o temă pentru acasă discipolilor săi. Și pare ceva obișnuit și chiar obligatoriu. Doar că aceste 15 sarcini pentru vară sunt, cu certitudine, tot ceea ce putea da mai bun profesorul elevilor săi, adică: O LECȚIE ZDRAVĂNĂ DE VIAȚĂ.

Aceste „renumite 15 puncte” care au atras atenția a mii de utilizatori ai Facebook-ului, sunt dovada a ceea ce poate fi DRAGOSTEA și GRIJA pentru elevi.

1.Faceți plimbări de dimineață de-a lungul țărmului mării, în plină solitudine, priviți strălucirea soarelui reflectată în apă și gândiți- vă la ceea ce vă face fericit.

2.Străduiți- vă să utilizați cuvintele noi, pe care le- am învățat anul acesta. Cu cât mai mult veți putea expune, cu atât mai interesant veți putea gândi, iar cu cât mai multe gânduri veți avea, cu atât MAI LIBERI veți fi.

3.Citiți! Citiți mult, cât puteți de mult. Dar nu pentru că trebuie să o faceți. Citiți pentru că vara inspiră la vise și aventuri, iar citirea este ca un zbor, o decolare. Citiți pentru că aceasta este cea mai bună formă de revoltă (adresați- vă mie și eu am să vă sfătuiesc ce anume să citiți).

4.Evitați orice v- ar aduce sentimente negative și de pustietate (lucruri, situații și oameni). Căutați inspirație și prieteni care vă îmbogățesc moral, care vă înțeleg și care vă prețuiesc pentru ceea ce sunteți, așa cum sunteți.

5.Dacă simțiți frică sau tristețe, nu vă îngrijorați: vara, ca și multe alte lucruri minunate în viață poate tulbura sufletul. Folosiți o agendă, scrieți acolo ce simțiți (iar în septembrie, dacă veți dori, noi asta vom citi împreună).

6.Dansați și nu vă rușinați de nimic. Oriunde, la disco, în odaia voastră, în singurătate. Vara este dansul în sine și ar fi o prostie să nu dansați.

7.Măcar o singură dată întâlniți răsăritul afară. Stați în liniște și respirați adânc. Închideți ochii ca să simțiți recunoștință.

8. Practicați foarte mult sportul.

9.Dacă veți întâlni pe cineva care vă va plăcea mult, spuneți- i asta aceluia/ aceleia într- un mod cât mai frumos și convingător. Nu vă temeți dacă nu veți fi înțeles. Dacă nu va ieși nimic din asta- înseamnă că asta e soarta, dar dacă vi se va răspunde, atunci vara 2015 voi o veți petrece împreună și asta va fi o perioadă de aur.

10.Recitiți conspectele lecțiilor noastre: comparați tot ceea ce veți citi cu ceea ce se va petrece în viața voastră.

11.Fiți la fel de fericiți ca și lumina solară, și la fel de liberi și nesupuși ca marea.

12.Vă rog, nu vă certați. Fiți amabili și buni.

13.Vizionați filme bune, care vă vor inspira la un dialog lăuntric profund (dacă e posibil, în engleză), ca în același timp să îmbunătățiți engleza voastră și să dezvoltați capacitatea de a simți și de a visa. Filmul să nu se termine pentru voi odată cu subtitrările finale, retrăiți filmele bune din nou și din nou. Adăugați un film bun în experiența acestei veri.

14.Vara este magie. În lumina caldă a soarelui de dimineață și în serile fierbinți, visați cum poate și trebuie să fie viața voastră. Faceți tot posibilul ca NICIODATĂ să nu cedați în calea spre visul vostru !

15.Fiți buni, pur și simplu.

sursa