Rochie și adidași! Un look la modă pentru doamnele de o vârstă elegantă și pentru cele aflate în floarea vârstei!

Tot mai des am început să observ femei îmbrăcate în ținute scumpe și manierate, dar încălțate în perechi de adidași și nu doar pe străzile sau stradelele orașului, ci și în cafenele, muzee, cinematografe sau parcuri.

Am fost curioasă să aflu ce determină aceste femei, ajunse la o vârstă destul de elegantă, să opteze pentru o combinație atât de neobișnuită de piese vestimentare. Prin urmare, am început să cercetez părerea designerilor, stiliștilor, bloggerilor din lumea modei și iată concluzia la care am ajuns.

Inițial, alegerea acestei combinații a fost influențată exclusiv de necesitatea în comoditate și confort. În orașele mari distanța de la domiciliu până la serviciu poate fi enormă, iar oamenii trebuie să petreacă ore în șir mergând sau stând în picioare.

În anul 2014 casele de modă Haute Couture și-au propus să conceapă un look elegant și super confortabil pentru femei.

În cele din urmă, directorul creativ al casei de modă Chanel – Karl Lagerfeld și-a scos modelele pe podium în rochii și adidași, facând sensație în lumea modei. Acesta a combinat stilul stradal și cel sport cu soluții clasice, iar rezultat a fost surprinzător.

Inițial ținuta era în vogă doar în capitalele modei – Paris și Milano, dar acum cunoaște o popularitate enormă pe toate continentele, în rândul celor mai diverse femei. Se pare că nu mai există cale întoarsă și moda se îndreaptă tot mai mult spre principiile utilitarismului. Așadar, de azi înainte, formula rochie+adidași, nu e doar comodă, ci și în vogă.

Probabil ai observat deja că toate ținutele și accesoriile de mai sus sunt prezentate de aceeași doamnă. Fă cunoștință cu Carmen Gimeno, o bloggeriță vestită în lumea modei, care recent a împlinit 55 de ani și spune un categoric – nu, tuturor pantofilor.

Fii atentă la cât de inteligent Carmen își selectează adidașii pentru fiecare look în parte, motiv pentru care aceștia nu strică imaginea generală, ci arată manierat și armonios. Carmen e ferm convinsă că are e un stil autentic, elegant și cu adevărat juvenil.

Acum știu cu certitudine că această formulă ciudată rochie (fustă) + adidași, nu e doar confortabilă și la modă, dar se potrivește de minune atât doamnelor cu o vârstă elegantă, cât și celora aflate abia în floarea vârstei. Să știți că am încercat și eu acest look și familia mea a rămas plăcut surprinsă de rezultat.