S-a îngrășat soția: mă va zdrobi de ciudă

Când ai de toate, începi să te relaxezi. Ai un soț, un serviciu bun, un hobby preferat, propria casă – trăiești ca în basm. Acesta este visul oricărei femei. Anume asta își imaginează o fată când se gândește la o nunta visurilor ei. Așa era și la Alina.

Cu Pavel s-au cunoscut la universitate, la început erau prieteni, dar nu există prietenie între un bărbat și o femeie. S-au îndrăgostit, s-au căsătorit, s-au angajat amândoi la locuri respectabile de muncă, și a început o viață fericită: dragoste, călătorii, pasiune. Dar, așa cum se întâmplă în poveștile nu prea fericite, lucrurile nu mergeau prea bine.

Alina a început să observe că obosește foarte mult. Tot timpul era asaltată de volumul de muncă și de griji. S-a dus la doctor, iar acesta i-a prescris vitamine, care, desigur, nu au ajutat-o ​​deloc.

Alina a decis să consulte un endocrinolog și s-a dovedit că are probleme cu glanda tiroidă. Ea a fost destul de devastată, căci în fața ei o aștepta un concediu medical și un tratament cu hormoni. Pavel a sprijinit-o pe tot parcursul tratamentului. A fost foarte greu. A lucrat pentru doi, Alina nu aducea venituri familiei și mai erau și cheltuielile pentru medicamente.

Pe lângă acestea, ea a început să adauge în greutate. Pentru ea, care a fost dintotdeauna slăbuță și în formă, a fost o adevărată provocare. Pavel a încurajat-o tot timpul, a făcut glume drăguțe și a spus că o iubește oricum. Degeaba l-a crezut, degeaba.

TRatamentul ei sa încheiat și Alina s-a întors la muncă. Adevărat, garderoba sa trebuia complet reînnoită. Fustele elegante și rochiile stilate erau ascunse pe raftul superior al dulapului. Au fost înlocuite cu fuste maxi și pulovere supradimensionate. La locul de muncă, toată lumea a fost încântată de întoarcerea Alinei, se plângeau de cât de greu a fost fără ea, despre modul în care îi lipsea tuturor și își făceau griji. Alina a început o viață nouă cu un corp nou.

Odată, Alina a decis să ia o gustare. Ascensorul s-a defectat și a trebuit să meargă coboare scările de la etajul 5 până la primul. Între etajele 2 și 3, l-a văzut pe Pavel, aproape că l-a strigat, dar a văzut că nu era singur. Soțul ei îmbrățișa cu tandrețe talia managerului de achiziții. A rămas pe loc încremenită, apoi a trecut brusc în spatele peretelui și a auzit cele mai amare cuvinte din viața ei.

– Pavel, m-am săturat să mă ascund între etaje ca să putem rămâne singuri. Când îi vei spune soției tale că s-a terminat? – spuse femeia.

– Lena, trebuie să așteptăm. Las-o să slăbească puțin, altfel mă va zdrobi de ciudă.

Au râs atât de tare, încât inima Alinei s-a strâns și s-a transformat într-o caisă mototolită.

Alina a ieșit spre etaj și apoi nu și-a mai putut reține lacrimile. Cum a putut o persoană cu care a trăit fericită timp de trei ani și jumătate. cu care a trecut prin greutăți, să-i dezvăluie unei supra-machiate insulte la adresa ei?â

Primul lucru pe care l-a făcut când a ajuns acasă a fost să strângă cu grijă lucrurile soțului ei ticălos și să le pună la ușă. Apoi a scris o scrisoare de demisie și i-a trimis-o șefului ei prin e-mail. Odată pentru totdeauna, a decis singură că nu se va mai întoarce niciodată la muncă. Își turnă un pahar de vin și îl aștepta pe Pavel.

El a venit acasă la timp, nici măcar nu s-a reținut cu Lena lui. Aproape împiedicându-se de valize, a întrebat surprins:

– De ce ai făcut bagajele? Mergem undeva?

– Eu – nu, dar tu – da. Te duci la Lenuța. Și știi, ți-am pus valizele la ușă pentru siguranța ta – pentru a nu te zdrobi din cauza furiei mele.

El se scuza, încerca să găsească motive de împăcare, dar Alina nu îl asculta. Se gândea doar cum să depună mai repede cererea de divorț.

Depresia ei a durat aproape trei luni. Alina stătea acasă fără să iasă, comandând mâncare  și urmărind talk-show-uri stupide.

Și apoi, într-o zi, trecând pe lângă un dulap cu ușă de sticlă, s-a văzut pe sine și s-a îngrozit. Cine este această femeie în halat, cu un coc pe cap și o farfurie în mâini? A decis să se ia în mâini și a mers la un nutriționist. El i-a prescris o dietă legată de tiroidă și i-a recomandat să se înscrie la Pilates sau la yoga.

2 ani a durat drumul ei spre victorie. Și-a stabilit un regim alimentar, sportul a intrat în viața ei, precum și hobby-ul ei  preferat – desenul. Acum lucrează de la distanță și călătorește mult. A cunoscut un tip de treabă și viața ei s-a îmbunătățit.

Într-o seară, mergând prin parc, Alina i-a văzut pe Pavel și Lena. Amândoi nu erau, să spun așa, în cea mai bună formă. Pavel era gârbovit, supraponderal și părea obosit. Când a văzut-o pe Alina, a înghețat pe loc – în fața lui stătea o fată superbă și zveltă, dar deja nu a lui. Voia să se oprească și să vorbească cu ea. Dar Alina a fost prima care i-a spus, uitându-se în ochii lui: Mulțumesc.

Alina și-a dat seama că trebuie să se iubească pe sine și să alunge din viața ei trădătorii și fățarnicii. Să creadă în puterea voinței sale și într-un viitor luminos împreună cu o persoană care o iubește!