Să scoți imediat din vocabularul tău aceste 11 cuvinte

Gândurile sunt materialiste. Acest proces are loc în subconștiința noastră și ne influențează atitudinea față de viață. De exemplu, dacă vei avea o atitudine corespunzătoare față de activitatea ta de serviciu, aceasta va deveni mai ușoară, mai plăcută și mai îndrăgită. Această abordare poate fi aplicată pentru toate aspectele vieții.

Noi am adunat cele mai „dăunătoate” vieții tale expresii și cuvinte, pe care ar trebui să le elimini din vocabular pentru totdeauna.

„Eu trebuie”

Înlocuiește aceste cuvinte cu : „ar fi bine”, „mi-ar face plăcere”. Să știi, că ceea ce faci tu, este ceea ce ai vrea să faci. Să ții minte că nu ești obligat și dator cu nimic nimănui până nu decizi tu că ai nevoie de asta.

„E vina mea”

Schimbă această expresie cu: „E o experiență nouă”. Interpretează greșelile, problemele sau dezamăgirile nu ca pe o vină, dar ca pe o experiență din care urmează să înveți.

„Îmi pare rău”

Această declarație nu demonstrează decât mila ta față de altcineva, fapt, prin care în loc să-l compatimești pe cel de alături, tu îl înjosești prin asemenea cuvinte. Înlocuiește expresia dată cu: „te compătimesc”.

„Eu nu pot”

Înlocuiește expresia dată cu: „eu pot”, fără vreo îndoială. Posibilitățile oamenilor sunt nemărginite: totul se învață, se asimilează sau se face cu ajutorul cuiva, dar se poate, dorință să fie.

„O să încerc”

Tu nu încerca, tu fă, că vei reuși. Spune-ți simplu: „O să fac”, astfel, îți vor apărea încrederea în forțele propii, perseverența, ambiția și vei obține rezultate, în cel mai rău caz, doar experiență.

„Nu am timp”

Nu există așa ceva, spune că „voi face mai târziu” și timpul cu siguranță o să apară, dacă îl vei organiza cum trebuie.

„Am obosit”

Înlocuiește aceste cuvinte cu: „Am nevoie de odihnă” și, astfel, starea ta va deveni una pozitivă. Dorința de a te odihni are o tentă mulțumitoare și plăcută, în timp ce cealaltă îți aduce doar emoții negative.

„Nu merit așa ceva”

Să nu îndrăznești să spui sau să crezi așa ceva despre tine. Trebuie să-ți spui tot timpul: „Sunt demn de a avea”. Cât de tare nu te-ai subaprecia tu sau altcineva, trebuie să crezi tot timpul că ești demn de tot ce e mai bun.

„Nu-mi permit asta”

Această expresie îți limitează și mai mult posibilitățile și bugetul. De aceea, ar fi bine s-o înlocuiești cu „Sunt gata pentru asta”. Astfel, vei da o șansă dorințelor tale și vei putea să depui efort ca să obții ceea ce „nu-ți permiteai”.

„Nu pot fără ea/el”

Spune mai bine „Eu vreau să fiu cu această persoană”. De fapt, cu toții putem unul fără altul, ideea acestei expresii constă că vrei să fii împreună cu el/ea, fiindcă îți este drag. Nevoia ne face dependenți și nefericiți, iar dorința, din contra, ne dă forță și inspirație.

„Totul merge prost”

Fii mai optimist și spune că „totul va fi bine” sau „totul se va rezolva”. Încearcă să vezi părțile pozitive ale vieții și totul, într-adevăr, va căpăta o altă culoare.

Sursa