Scrisoarea unui fiu către părinți ,,Sunt lucruri mai strașnice în această lume, decât notele mici”

În ultima zi de școală, un tată din SUA trecea pe lângă odaia fiului său și a zărit patul neașternut și diferite lucruri împrăștiate pe jos, de parcă acesta și-ar fi ales câteva haine și ar fi plecat. Uimirea tatălui a fost și mai mare atunci când a observat, pe pervaz, o scrisoare, în care a găsit următorul text:

„Dragă tată,

Sunt nevoit să te anunț în scris despre faptul că a trebuit să plec de acasă cu noua mea prietenă, întrucât am auzit că vă certați cu mama. O iubesc foarte mult, însă știam că voi nu aveați să fiți de acord cu relațiile noastre din cauza tatuajelor sale, piercing-ului și a hainelor de motociclist, plus a faptului că este cu mult mai mare decât mine. Dar aici nu doar sentimentele sunt de vină. Ea este însărcinată.

Se numește Sarah. Este sigură că vom fi fericiți împreună. Are un treiler ascuns în pădure și o grămadă de lemne, care ne-ar ajunge pentru o iarnă întreagă. Visăm să avem mulți copii. Sarah mi-a deschis ochii asupra faptului că marijuana nu e atât de rea cum se zvonește. Planificăm să o cultivăm pentru sine și să o vindem și altora, pentru ca să ne ajungă bani și pentru cocaină – și ea este inofensivă, în doze mici. Între timp, ne vom ruga să găsim medicamente contra SIDA, pentru că trebuie să o tratăm pe Sarah. Ea merită acest tratament.
Nu-ți fie frică, doar am 15 ani și voi putea avea grijă de mine. Într-o zi, vom veni în ospeție, ca să vă fac cunoștință cu nepoții.

Cu drag,

Fiul tău, Joshua.

P.S. Tată, te anunț că am inventat tot ce e scris mai sus. Sunt la Jason. Pur și simplu am vrut să-ți amintesc că există și lucruri mai rele decât notele mici primite la școală. Tabelul este pe masa din bucătărie. Sunați-mi când vă întoarceți. Vă iubesc.”