Știai că poți obține sprâncene frumoase cu ajutorul remediilor naturale?

Pensatul excesiv sau anumite produse de machiaj pot afecta sprâncenele. Astfel, este recomandat să aplici diferite uleiuri pentru regenerarea și netezirea firelor de păr.

Îți prezentăm cele mai eficiente remedii naturale pe care le poți include în rutina ta zilnică de înfrumusețare pentru a obține sprâncene mai dese:

Uleiul de usma

Usma este o plantă erbacee din familia muștarului, cu proprietăți uimitoare. Încălzește pielea și accelerează fluxul de sânge către țesuturi. Firele de păr primesc mai mulți nutrienți și substanțe necesare pentru creșterea și întărirea firului. În țările arabe fetele încep să-și ungă sprâncenele cu ulei de usma încă din copilărie, pentru ca acestea să crească groase și întunecate. Frunzele naturale de usma conțin un colorant care conferă părului o culoare închisă. Cu toate acestea, în produsele cosmetice, producătorii tind să îndepărteze acest pigment, pentru a fi utilizat și de către fetele cu o culoare a părului mai deschisă. Potrivit recenziilor din internet, rezultatele în urma aplicării uleiului de usma sunt vizibile chiar după o lună.

Uleiul de ricin

Un alt remediu natural pentru creșterea sprâncenelor este uleiul de ricin. Poate fi aplicat atât pe sprâncene, cât și pe gene. Uleiul îmbunătățește pigmentul natural al părului, hrănește rădăcinile și stimulează creșterea. Este recomandat să aplicați uleiul de ricin pe noapte, deoarece are o compoziție lichidă. Tratamentul oferă rezultate vizibile în cazul în care procedura este repetată regulat.

Periuța de sprâncene

În Rusia, această metodă a devenit populară datorită artistei de make-up, Elena Krygina. Specialista a dezvăluit secretul pe canalui ei de Youtube, sugerându-le celor care își doresc să aibă sprâncene frumoase, să le pieptene în direcția creșterii firelor de păr. În timpul acestei proceduri, celulele pielii se încălezesc și oferă porția de vitamine necesare firului de păr. Ulerior, Elena Krygina a lansat periuțele speciale pentru sprâncene create de brandul Krygina Cosmetics.

Produse cosmetice

În magazinele de produse cosmetice, dar și în farmacii, sunt în vânzare diferite feluri de ser pentru creșterea sprâncenelor. Unul dintre beneficiile acestui produs este că ajută la îndensirea firului de păr. Cu toate acestea, majoritatea produselor cosmetice conțin hormoni. Acest lucru înseamnă că firul de păr va crește doar atâta timp cât cumpărătorul va utiliza produsul.