Top 10 cele mai înfiorătoare locuri de pe planetă

Sunt locuri pe această planetă care parcă ar fi desprinse din filmele horror, doar că sunt cât se poate de reale.

AdMe.ru a făcut o selecție de 10 locuri înfricoșătoare a căror poveste și imagine cu siguranță nu te vor lăsa indiferent.

Vechiul cimitir evreiesc din Praga (Cehia)

1

Unul dintre cele mai misterioase locuri de pe pământ este vechiul cimitir evreiesc din Praga. În cercurile oculte s-a exprimat uneori părerea că, în sens mistic, acest cimitir este „cel mai întunecat” punct din Europa. Această descriere a apărut ca urmare a existenţei a 200 de mii de morminte, aşezate peste straturi de generaţii dispărute, pe un petec de pămînt; 12 mii de plăci de mormânt se află aşezate sub diferite unghiuri în pământ, strânse unele într-altele.

Insula Hashima (Japonia)

2

Intre 1887 si 1974, insula reprezenta o mina de carbune si in acelasi timp cel mai populat loc de pe pamant, gazduind peste 13.000 de oameni pe kilometru patrat. Declinul insulei s-a produs datorita descoperirii unui alt combustibil care a inlocuit carbunele, petrolul. Mina s-a inchis si, peste noapte, locuitorii au parasit-o pentru uscat, lasandu-si in urma toate bunurile sa putrezeasca. In prezent este interzis sa te apropii de insula, din motive de siguranta.

Capela dos Ossos din Portugalia

3

Se pare ca in secolul 16 orasul Evora, in care este situata biserica, avea nu mai putin de 43 de cimitire care ocupau mult prea mult loc. Cand s-a luat decizia distrugerii catorva dintre ele, ramasitele a peste 5.000 de calugari au fost exhumate pentru a fi mutate in Capela dos Ossos.

Biserica Sf. George din Praga (Cehia)

4

Printul Vratislav a construit biserica originala in secolul 10, dar de atunci numai fundatia a supravietuit. Astazi este cea mai bine pastrat cladire in stil romanesc din Cehia si a doua cea mai veche biserica. A fost dedicata Sf. Gheorghe, care a infrant dragonul, deoarece in vremurile acelea aceasta era o figura mai pozitiva pentru un popor in continuare mai mult pagan.

Catacombele Parisului

5

Catacombele Parisului sunt niște osuare osuare din Paris, Franța. Localizate în sudul fostei porți a orașului, osuarele păstrează rămășițele a peste 6 milioane de oameni și ocupă o secțiune renovată a cavernelor și tunelelor rămase din carierele Parisului. Deschis la sfârșitul secolului al XVIII-lea, cimitirul subteran a devenit o atracție turistică la scară mică începând cu sec. al XIX-lea, și a fost deschis publicului larg începând cu anul 1874. Ca urmare a unui incident de vandalism, situl a fost închis în septembrie 2009 și redeschis pe 19 decembrie în același an.

Catacombele sunt unul din cele 14 Muzee ale orașului Paris, care începând cu 1 ianuarie 2013, au fost incluse în instituția publică Paris Musées.

Centralia, Pennsylvania, SUA

6

Centralia este un orășel din comitatul Columbia, statul Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. Populația orășelului s-a micșorat de la peste 1.000 de locuitori în 1981 la 12 în 2005 și 9 în 2007, după 46 de ani de ardere a minei de sub orășel. Se așteaptă ca mulți foști locuitori se vor întoarce în 2016 pentru a deschide o capsulă de timp îngropată în 1966 lângă memorialul veteranilor.

Dealul Crucilor

7

Dealul Crucilor din Lituania are peste 500.000 de cruci aduse de oameni încă din secolul al XIV-lea, de pe vremea Cavalerilor Teutoni. Situat la 12 km nord de oraş Siauliai, Dealul Crucilor este cel mai cunoscut loc de pelerinaj creştin din Lituania. Se spune că fiecare persoană care vine aici şi aduce o cruce, va avea noroc. Până la independenţa Lituaniei, în 1991, ruşii au distrus crucile de pe deal. În 1961, 1973 şi 1975, dealul a fost distrus, crucile au fost arse şi duse la fier vechi, iar zona a fost acoperită fecalele din canalizarea oraşului.

Lituanienii nu au cedat şi au adus alte cruci în loc, iar în 1985, Dealul Crucilor a fost lăsat aşa cum doreau oamenii locului.

Actun Tunichil Muknal (Belize)

8

Mayaşii au crezut că peşterile, în special cele care se întind pe mai mulţi kilometri în subteran, sunt intrările în lumea subterană sau Xibalba, „locul fricii”, unde trăiau demoni malefici. Poporul Maya se temea de lumea cealaltă şi considera necesar să potolească setea zeilor teribili care trăiau în peşteri. Ei încercau să îmbuneze zeii prin efectuarea sacrificiilor supreme – cele umane. O astfel de peşteră, în care Mayaşii efectau ritualurile de sacrificare este situată în inima Belize, aproape de San Ignacio în rezervaţia naturală montană Tapir.

Leap Castle (Irlanda)

9

Leap Castle este un castel irlandez considerat a detine recordul pentru cele mai multe fenomene paranormale raportate de pe teritoriul Irlandei. Multi sunt de parere ca situatia se datoreaza atrocitatilor comise aici in timpul Evului Mediu si chiar dinainte de perioada mentionata. Constructia a durat din 1250 pana in anul 1659 si a fost sustinuta permanent de familia O’Bannon, din dorinta de a detine o fortareata personala. Unul dintre personajele care bantuie in voie castelul este “Doamna in Rosu”. Traditia spune ca femeia si-a gasit sfarsitul impinsa de la balconul unei camere unde, astazi, turistii curajosi aleg sa doarma o noapte pentru a avea in “palmares” o experienta infioratoare. In 1922, in timpul razboiului civil irlandez, o mare parte a castelului a fost incendiata. Cu ocazia operatiunilor de curatare, un numar impresionant de oase umane au fost descoperite intr-o temnita secreta cunoscuta pe vremuri sub numele “oubliette”.

Oubliette, de la verbul “a uita” din franceza, era, de fapt, soarta ce ii astepta pe cei care greseau sau comiteau nedreptati: izolarea si uitarea lor definitiva de societate. Daca peretii ar prinde glas, cu siguranta, auditoriul ar fi ingrozit de povestile lor.

Insula Șerpilor din Brazilia

10

Insula Ilha da Queimada Grande, numită și Insula Șerpilor, are o suprafață de 430.000 de metri pătrați și se află la circa 33 de kilometri de coasta Sao Paulo, Brazilia. Aici, potrivit estimărilor efectuate anul acesta, trăiesc între 2.000 – 4.000 de șerpi, inclusiv una dintre cele mai periculoase vipere de pe planetă, Bothrops insularis. Dacă e să ne raportăm la suprafață, există posibilitatea de a găsi un șarpe la fiecare 100 de metri pătrați.

În prezent, insula nu este locuită de om. Autoritățile braziliene au interzis accesul în zonă. Anual doar câțiva biologi și cercetători pășesc în mod oficial pe acest teritoriu al șerpilor, însă numai după ce obțin niște permise speciale de la guvernul brazilian.