Top 10 locuri misterioase abandonate

AdMe.ru îți prezintă în acest articol o serie de poze pe cât de înfricoșătoare pe atât de interesante pentru alimentarea curiozității umane cu cele mai misterioase locuri de pe planetă.

Combinația misterului cu cea a unui risc pericol îți crează o dorință subtilă de descoperi necunoscutul fenomenelor naturii, care condiționată de timp nu iartă nicio construcție a oamenilor.

1. Insula Hashima, Japonia

1

La doar 15 kilometri de oraşul japonez Nagasaki se află „cel mai pustiu loc de pe Pământ”. Aşa este descrisă insula Gunkanjima, una dintre „metropolele putrezite” ale Japoniei. Populată în perioada industrializării ţării, după ce aici au fost descoperite rezerve importante de cărbune, insula a fost părăsită în anii ’70. În acea perioadă, în care petrolul a înlocuit cărbunele, minele Japoniei au fost închise. La 35 de ani după închiderea oraşului, în 2009 interdicţia privind accesul aici a fost ridicată. Aceasta înseamnă că ancorarea bărcilor nu mai este ilegală. Accesul turiştilor în interiorul acestui oraş mâncat de vreme continuă să fie interzis.

2. Oraș – fortăreață Kowloon, Hong Kong, China

2

Город находился в Гонконге, но не подчинялся властям, находясь в ведении мафии. Внутри не только процветала проституция и  наркоторговля, но и было самоуправление. К тому же в районе была своя промышленность: полукустарное производство лапши и всякой мелочи. Продукция предприятий стоила недорого: налогов не было, а трудовое законодательство местные предприниматели не соблюдали. Были свой дом престарелых, детский сад и школа. В начале 1990-х плотность населения достигала двух миллионов человек на квадратный километр.
После сложного процесса выселения проживающих там людей, в 1995 году на этом месте открыли одноимённый парк. Некоторые исторические артефакты города, в том числе здание ямэнь, и остатки Южных ворот были сохранены.

3. Biserica San Juan Parangaricutiro, Mexic

3

Pe data de 20 februarie 1943, un vulcan a început să crească într-un lan de porumb din Mexic și la scurt timp a erupt, iar lava și cenușa au acoperit două sate. Se spune că în momentul în care vulcanul Paricutin a început să arunce lavă, clopotele bisericii, aflate la o depărtare de 3 km, au pornit să bată singure. Clopotele sunau, solul huruia, iar lava se scurgea pe versanți.

A fost nevoie de un an pentru ca lava să ajungă și să topească zidurile care împrejmuiau cimitirul satului, mormintele au fost acoperite de magmă, în schimb turnul și altarul bisericii au scăpat neatinse. Astăzi, biserica San Juan Parangaricutiro se află încă pe jumătate îngropată în lavă solidificată, iar în zare se profilează amenințător conul vulcanului. Escaladarea rocii vulcanice pentru a admira biserica ce a supraviețuit catastrofei a devenit o atracție turistică, dar și o sursă majoră de venituri pentru regiune.

4. Orașul leilor, Lacul Quiandao, China

4

Construit în perioada Dinastiei Han, între anii 25 -200 era noastră, și cu o suprafață cât 62 de terenuri de fotbal, Orașul Leilor se află în prezent la aproximativ 39 de metri adâncime în lacul de acumulare creat în anii 1950. Sculpturile rivalizează cu cele din celebrul oraș antic Alexandria, fiind în prezent una dintre cele mai populare destinații turistice din China.

5. Gara feroviară din Michigan, SUA

5

Gara a fost construită în 1913 şi pentru o lungă perioadă de timp a fost un parc feroviar foarte mare. Dar în 5 ianuarie 1988, ultimul tren a plecat din gară. A doua zi staţia şi-a închis porţile şi de atunci clădirea se degradează încet sub trecerea timpului.

6. Monument comunist ascuns în munții Bulgariei

6

Terminat în 1981, Monumentul Buzludja a fost folosit doar opt ani, înainte a fi abandonat, atunci când a căzut Cortina de Fier. Buzludja ar fi fost construit pentru a comemora sacrificiul ostaşilor bulgari şi români în războiul de independenţă împotriva ocupanţilor otomani. Astăzi, edificiul se află în stare de degradare, fiind abandonat.

7. Un iaht scufundat în Antarctida

7

Acest vas fantomă este de fapt un yaht brazilian care a rămas naufragiat în Ardley Cove. Brazilienii au încercat să filmeze un documentar despre navă dar vânturile puternice şi marea agitată i-a obligat să părăsească locul în care se află şi în zilele noastre.

8. Spitalul militar Beelitz, Germania

8

În acest spital militar din Beelitz, a fost tratat cândva Adolf Hitler şi alţi lideri de război. Clădirea a fost construită, iniţial, ca centru de reabilitare pentru bolnavii de tuberculoză. În prezent, aici se găsesc doar paturi ruginite, pereţi distruşi, acoperiţi cu graffiti şi coridoare înfricoşătoare, într-un context parcă desprins din filmele de groază. Spitalul a fost părăsit în anul 2000 şi pare bântuit de trecutul său tulbure.

9. Hotelul Salto, Columbia

9

Hotelul De Salto a fost deschis în 1928 lângă cascada Tequendema în Columbia, pentru turiști. A fost închis la sfârșitul anilor ’90, pentru că nu a mai avut profit. În 2012 locul a fost transformat în muzeu.

10. Pripyat, Ucraina

10

Pripyat, oraş din Ucraina, a fost abandonat după incidentul de la Cernobyl în 1986. Toţi locuitorii au fost evacuaţi, lăsând în urmă doar construcţiile care acum sunt vandalizate, distruse şi deteriorate de timp. Acest oraş fantomă are o imagine aproape de groază.