Un truc simplu care te va ajuta să ai plante de cameră mereu înfloritoare

Să uzi florile de cameră nu este atât de simplu precum pare, trebuie să știi când, cât și cu ce. Cele mai frecvente greșeli pe care le facem în acest sens e că le udăm prea mult sau prea puțin. Noi îți propunem o metodă cu ajutorul căreia plantele tale vor înflori des și un timp îndelungat.

Folosește gheața în loc de udatul obișnuit

Pentru ca să nu torni apă în exces, folosește 2 cuburi de gheață o dată în săptămână. Pune-le lângă tulpina plantei, iar peste o perioadă acestea se vor topi și rădăcinile vor absoarbe încetișor apa de care au nevoie, nimic în plus. Acest tip de umezire este cel mai potrivit pentru orhidei, care mor anume din cauza excesului de apă.

Folosește gheața și la adăugarea îngrășămintelor

Dacă vrei să adaugi îngrășăminte solului, o poți face pe aceeași cale. Pune-le în apa pe care urmează s-o îngheți și udă floarea după metoda propusă mai sus. Să ții cont și de faptul că adăugarea îngrășămintelor nu se recomandă mai des decât o dată pe săptămână.

Apa călduță pentru creștere și înflorire

Încă un truc suplimentar pentru ca floarea să crească și să înflorească mai repede este să o uzi cu apa încălzită la 25-30 de grade.

Sursa